Logo

Røget lammekølle

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder


Det er noget af det ellerbedste, man kan sætte på julebordet - den røgede lammekølle er lige velegnet til den kolde buffet og til middagsret. Lammekøllen bestilles hos slagteren - den kan udbenes og rulles sammen og er da nem at skære i skiver. Dog må det siges, at lammekøllen smager af mere, hvis den bliver røget med benet ved.
Lammekøllen befries for den udvendige skorpe eller om man vil kalde det hinde (dog ikke mere end hvad man regner med, der bliver spist) anrette s på et skærebræt ledsaget af en meget skarp kniv.
Til frokost kan tilbehøret være varme, bløde røræg og en skål med fintklippet purløg, eller tilbehøret kan være peberrodssalat. Som middagsret vil både en spinatstuvning eller nedenstående varme kartoffel gratin ligeledes være passende.
Papirtynde skiver af lammekøllen kan snoes om melonbåde, og man har en elegant anretning, der tillige kan være en fin forret. Ureelle stykker af lammekøllen kan hakkes fint, drysses med fintklippet dild eller purløg og serveres med en skål ande- eller flæskestegfedt.

Kartoffelgratin

¾ kg skrællede, faste kartofler skæres i tynde skiver, og et stort løg hakkes fint. Desuden skal der bruges ca. ¼ liter fløde (13 %), 50 g smør, salt og hvid peber.

Kartoffelskiverne lægges i et halvdybt velsmurt, ovnfast fad lagvis med det hakkede løg. Ind imellem drysses salt og peber, samt dryppes med fløden. øverste lag dækkes med smørret delt i små klumper. Fadet sættes i ovnen ved jævn varme (190ºC) ca. en time. Må gerne være let gylden ovenpå.
Røget lammekølle har ret lang holdbarhed.
--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,6 (11 stemmer)
Siden er blevet set 7.154 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her