Logo

Rabarber cupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rabarber cupcakes


Sæt tænderne i disse lækre rabarber cupcakes med stængler fra haven eller supermarkedet. Vi bringer dig her opskriften!

Havens rabarberhøst er en god anledning til at forsøde familie og venners tilværelse med en lækker kage. De syrlige rabarber får her selskab af finthakkede mandler, men du kan også bruge en rest marcipan. Denne mandel- eller marcipansmag står nemlig enormt godt til de syrlige rabarber. Husk, at de tynde fine stængler, der ikke er helt røde, er det bedste.
Ca. 10-12 stk.

 

#Det skal du bruge til rabarber cupcakes:

½ god vaniljestang (fx fra Madagascar eller Polynesien)

200 g sukker

200 g stuetempereret smør

6 stuetempererede æg

150 g hvedemel

30 g fint hakket mandler

Smagsneutral olie til at smøre formene med (fx majsolie)

 

Råsyltede rabarber:

100 g rabarber

50 g flormelis

 

Icing:

200 - 250 g flormelis

½ dl pasteuriserede æggehvider

Rabarbersaften fra de råsyltede rabarber

*

 

Sådan laver du rabarber cupcakes:

Råsyltede rabarber: Skyl rabarberne og snit dem fint.

Bland de ordnede rabarberstykker med flormelissen og lad dem trække 1 times tid.

 

Kagedej: Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud med en lille kniv.

Mas med en paletkniv kornene sammen med en anelse af sukkeret på bordet, så kornene skilles ad.

 

Pisk vanilje, sukker og stuetempereret smør luftig med en håndmikser.

Pisk æggene i, et ad gangen.

 

Passér de råsyltede rabarber gennem en sigte - gem saften til icingen.

Drys to spiseskefulde af melet over de drænede rabarberstykker og vend rundt.

Kom de melede rabarber og de fint hakkede mandler i dejen.

Vend det hele forsigtigt rundt.

 

Smør 10-12 metalmuffinforme jævnt.

Læg papirmuffinforme i.

Fordel dejen i formene, således at de bliver fyldt op til 1 centimeter fra kanten.

Bag kagerne i en 185 °C varm ovn i 15-18 minutter, til de giver efter ved et let tryk.

Tag dem ud og afkøl dem let.

 

Icing: Passér flormelissen gennem en sigte.

Pisk den sigtede flormelis og æggehviderne luftigt med en håndmikser.

Tilsæt til sidst rabarbersaften.

Kom icingen i en sprøjtepose med stjernetylle og fordel den på de afkølede rabarber cupcakes.

Flamber det øverste af icingen en anelse med en bunsenbrænder, og dine rabarber cupcakes er færdige!

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (10 stemmer)
Siden er blevet set 1.099 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her