Logo

Rabarber-jordbær kompot med vanille

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 bundt vinrabarber
200 g sukker
1 stang vanilje
½ dl vand
500 g danske faste jordbær
 
Rabarberne renses og enderne skæres af.
Stilken flækkes 4-6 gange på langs og skæres da i stykker på ca. 3-4
cm.
Disse tændstikker kommes i en gryde med en anelse vand, en flækkes
vaniljestang og sukkeret.
Bringes i kog ved svag varme under låg og koger i ca. 3-5 minutter, til
rabarberne er sprødmøre.
Tages af varmen.
Vil man nu have jordbærrene optimale til stede, undlader man
konserveringsmiddel eller nøjes at konservere rabarberne.
Ellers må jordbærrene også lige koge med.
Er det ikke nødvendigt at opbevare marmeladen i længere tid, renses
jordbærrene lige inden serveringen, skæres i skiver og vendes i
rabarbermassen.
Hvis det hele lige koger igennem, kan konserveringsmiddel evt. tilsættes,
og det hele kommes i Atamonskyllede glas og bindes til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.444 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her