Logo

Rabarbergrød - Marie's

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rabarber er en af forårsbebuderne. Allerede i april er der friske skud i haver­ne og hos grønthandleren er de spæde vinrabarber allerede fremme. Rabar­ber indeholder oxalsyre som binder kalken i kroppen. Syren kan imidlertid neutraliseres ved tilsætning af kalciumklorid, eller nonoxal, som det også hedder hos købmænd og i supermarkeder.

 

Til 4 personer

1 kg rabarber

¾-1 liter vand

2 dl sukker

1 stang vanilje

5 spsk kartoffelmel eller frugtgrødsjævner

evt. snittede mandler

Tilbehør: Mælk eller fløde

 

Vask rabarberstilkene og skær dem i mindre stykker.

Kom dem i en gryde og kog dem ved jævn varme i et kvarter.

Si suppen gennem en sigte - bruges unge (tynde) stilke behøver saften ikke at blive siet.

Hæld tilbage i gryden og tilsæt sukker.

Udrør kartoffelmel i koldt vand.

Bring rabarbersuppen til kogepunktet.

Tag den fra varmen og hæld jævningen i på en gang mens der røres.

Hæld grøden i en skål og drys evt. med lidt sukker - så trækker grø­den ikke skind. Kom mandelsnitter på.

Lad grøden blive kold, men sæt den ikke i køleskab, så bliver den kedelig mat på overfladen.

Serveres med fløde eller mælk på.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.506 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her