Logo

Rabarberkage med kokos

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rabarberkage med kokos

 

Her er en sød, sommerlig favorit med rabarber. Dejen er rørt med bønne mos i stedet for smør og olie, så kagen er fedtfattig. Pynt evt. med lidt friske jordbær.

1 kage til 12-16 stykker. Arbejdstid: 35 min. Bagetid: 45 min.

 

#

1 dåse hvide bønner (240 g drænet)

3 æg

125 g rørsukker

1 tsk vaniljepulver

75 g kokosmel

50 g hvedemel

2 tsk bagepulver

 

Fyld:

500 g rensede rabarber

2-3 spsk rørsukker

1 spsk majsstivelse

1 tsk vaniljesukker

*

 

Rens bønnerne grundigt, dryp af i en sigte, og kør dem til mos i en foodprocessor.

Pisk æg og rørsukker til en tyk og luftig creme i 5-8 min. med en håndmikser.

Tilsæt vanilje og bønnemos.

 

Bland kokosmel, mel og bagepulver sammen, og rør det i dejen.

Hæld dejen i en bradepande (20 x 30 cm) foret med bagepapir.

Rens rabarberne, og skær dem i små stykker.

Vend dem sammen med rørsukker, majsstivelse og vaniljesukker.

Drys dem over dejen, og tryk dem let ned.

 

Bag kagen midt i ovnen ved 200 °C i cirka 45 min.

Tjek med et træspid, om kagen er gennem bagt; der må ikke sidde rå dej på.

Afkøl kagen på en rist, og skær den i firkanter.

 

TIPS: Du kan også bruge 100 g tørrede hvide bønner. Udblød dem i koldt vand i mindst 8 timer, og kog dem så møre i rent vand i 40-50 minutter.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.084 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her