Logo

Rabarberkompot, bagt og rabarbersorbet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Opskriften her giver en rabarberkompot med faste stykker, som er let karamelliserede og kompotten holder sig fint på køl i en uges tid

Opskriften her giver en rabarberkompot med faste stykker, som er let karamelliserede. Mængden svarer til indholdt af cirka 8 rabarbertriflier eller to Rabarberroulader, og kompotten holder sig fint på køl i en uges tid.

Aktiv tid: 15 minutter Samlet tid: 1 døgn

 

1 kg rabarber

350 g sukker

1 vaniljestang

 

A. Fjern bladene og skær rabarberstænglerne i stykker på cirka 2 cm.

 

B. Kom stykkerne i en boks eller bradepande og drys sukker over og vanilje ud over. Sæt det hele på køl til næste dag - eller i hvert fald minimum 3 timer.

Så trækker sukkeret saft ud af rabarberne

 

C. Dæk rabarberstykkerne (inklusiv saften) godt til med sølvpapir og sæt dem ind i ovnen ved 150°C i cirka ½ time

 

D. Tag rabarberne ud og sigt saften over på en ren, tør flaske.

Sæt rabarberstykkerne ind i ovnen igen i yderligere 10 minutter

 

E. Når rabarberne er afkølet let kan de spises med flødeskum eller samles til trifli eller Roulade, mens saften kan bruges til at drikke opblandet med vand eller kan hældes på en ismaskine til dejlig rabarbersorbet

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,6 (7 stemmer)
Siden er blevet set 1.658 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her