Logo

Radisesalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Radisesalat

 

En herlig, frisk salat, fuld af vitaminer og krydderurter som overrasker. Server som en let frokost eller tilbehør til den varme ret • Radiser er meget kaloriefattige. • Dild lindrer fordøjelsesbesvær og mavekneb.

Forberedelse 30 min. 4 portioner

 

# Råvarer til Radisesalat:

2 bundter radiser

2 tomater

1 lille zucchini

2 røde peberfrugter

1 lille kålrabi

¼ bundt purløg

½ bundt dild

¼ bakke karse (kan undværes)

DRESSING:

3 spsk cremefraiche

1 spsk hvidvinseddike

1 spsk stærk usødet sennep

salt og peber

5 spsk olie

blandede typer bladsalat

 

* Fremgangsmåde:

1 Gør grønsagerne i stand.

Skær radiserne i tynde skiver og tomaterne i både.

Udkern zucchinien og skær den i strimler.

Striml peberfrugterne.

Skræl kålrabien og riv den groft.

 

2 Skyl og tør purløg og dild.

Riv dilden groft og skær purløget i små ringe.

Klip karsen af.

Bland urter og grønsager i en skål.

 

3 Bland cremefraiche, vineddike og sennep og krydr kraftigt med salt og peber.

Pisk olien i lidt ad gangen til dressingen er ensartet og blank.

 

4 Hæld dressingen over salaten og bland godt.

Sørg for at alle ingredienser er dækket af dressingen og lad salaten trække i 10 min.

Læg salatbladene på tallerkener og fordel grønsagerne ovenpå.

Server med friskbagt brød.

 

Tips & råd

 

Karse bør anvendes sparsomt eftersom den har en stærk smag og let kan overdøve de øvrige ingredienser. Karsens smag skal kun virke forfriskende og kan fint undværes.

 

I en salatdressing som indeholder olie blandes alle ingredienserne, så saltet opløses.

Sidst piskes olien i lidt ad gangen, så dressingen kan emulgere.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 222 = kJ 932

Kulhydrat 12 g Protein 3 g Fedt 18 g (73%) Fibre 5 g

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.176 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her