Logo

Ratatouille

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ratatouille

 

Der er delte meninger om, hvordan en traditionel ratatouille skal laves. I sin grundform er retten baseret på tomat, løg, hvidløg, squash, aubergine, peberfrugt og olie samt krydderurter som timian, merian og laurbærblade. Forholdet mellem grønsagerne kan variere, og nogle tilsætter også kartofler og svampe.

En simpel metode er at lave en stuvning af alle grønsagerne. Nogle kokke mener dog, at grønsagerne først skal steges enkeltvis og derefter lægges i lag i et ovnfast fad og bages.

Retten kan serveres både varm og kold som tilbehør til fx kalv, lam, grillede koteletter, fisk eller pølser. Ratatouille kan også serveres som en ret i sig selv med pasta, ris eller brød til eller bruges som fyld i pandekager og omeletter.

Arbejdstid: ca. 45 min. Stege/kogetid: ca. 30 min. Ikke fryse-egnet. (4 personer)

 

#

1 aubergine

2 små faste squash

2-3 peberfrugter i flere farver

500 g tomater

2 løg (hakkede)

½ dl olie

2-3 fed hvidløg (knuste)

1 spsk friske krydderurter, fx en blanding af timian, merian og oregano

1-2 laurbærblade

1 tsk groft salt

1 spsk vineddike, gerne balsamico

evt. lidt sukker eller honning

friskkværnet peber

 

Tilbehør: pasta, ris eller brød

*

 

Skær aubergine, squash, peberfrugter og tomater i ensartede terninger.

Steg løgene klare i olie ved middel varme i en tykbundet gryde.

Tilsæt hvidløg, aubergine, squash og peberfrugter og steg ca. 5 min. under omrøring ved middel varme.

Tilsæt tomater, krydderurter og salt.

Lad retten småsimre under låg ved svag varme i ca. 20 min. i egen saft.

Hvis fordampningen er for stor, tilsættes lidt vand, og er retten meget våd, skal saften koges ind.

Smag til med eddike, salt, sukker og peber lige før servering.

Retten kan nydes både varm og kold.

Den er perfekt at lave klar i forvejen og varme op.

Holdbarheden i køleskab er 3-4 dage.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 4.220 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her