Logo

Ratatouille 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Provencalsk grønsagsragout  

Ratatouille er måske den berømteste grønsagsret i Provence, og tillige den ret som oftest tilberedes dårligst. Det gråviolette ruskomsnusk, som i mange restauranter med urette betegnes ratatouille, har ingen lighed med den ægte, farvestrålende grønsagsret. Her bliver grønsagerne tilberedt hver for sig for at bevare duft og smag og bliver først til slut blandet sammen og får lov at simre lidt. Det tager lidt længere tid end den gamle alt-i-en-gryde metode, men man kan sagtens lave en stor portion, der kan serveres koldt den følgende dag.

500 g auberginer, skåret i cirka 12 mm tykke skiver
salt og peber
500 g courgetter, skåret i små terninger
olivenolie
500 g røde og grønne peberfrugter, skåret i tynde strimler efter at frø stolen er fjernet
250 g løg, pillet og hakket fint
750 g tomater uden skind og kerner, skåret ud
3 fed hvidløg, pillet og finthakket
1 tsk sukker
1 håndfuld finthakket persille
bladene af nogle kviste timian
9-10 basilikumblade, skåret i strimler

Drys salt på auberginerne, og lad dem trække i en halv times tid. Dup dem tørre, og skær dem i mindre stykker. Opvarm 6 spsk olivenolie i en stor tykbundet stegepande. Tilsæt auberginerne. Når de er brunede, tages de af panden og får lov at dryppe af på noget køkkenrulle. Kom lidt mere olie på panden, og steg courgetterne, til al væden er dampet ud af dem. Tag dem op og lad dem dryppe af.
Fortsæt med peberfrugterne, tag dem op, når de er møre. Kom løgene på, og steg dem, til de er bløde, men ikke brune. Rør tomater, hvidløg, sukker, persille og timian i, og lad det småkoge i cirka 30 minutter. Tilsæt resten af grønsagerne, og og tag panden af varmen efter 5 minutter. Bland basilikum i, og lad det stå i køleskab natten over.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.360 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her