Logo

Rimmet torsk med bouillonkogt kålrabi og urtesky

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 personer

Torsk
0,8-1 kg torsk (ryg eller filet)
1 ½ spsk salt
2 spsk sukker

Kålrabi
1 kålrabi (evt. glaskål eller andre rodfrugter)
8 kartofler (faste)
250 g varm røget flæsk
1 skalotteløg
2 fed hvidløg
lidt olivenolie
4 kviste timian eller ½ spsk tørret
5 dl vand
3 dl hvidvin (eller vand)
1 ½ spsk flydende, konc. grønsagsbouillon

Urtesky
100 g Philadelphia-ost
4 dl suppe fra kålrabien (eller grønsagsbouillon)
½ bundt dild
½ bundt persille
½ fed hvidløg
salt og peber

Torsken
Skær fisken ud i 4 stykker. Strø salt og sukker over og lad dem ligge 40 min. ved køkkentemperatur i en plastikpose.

Forvarm ovnen til 110°.
Skyl fisken, lad den dryppe af og læg den i et ovnfast fad.

Lad den stå i ovnen til et stegetermometer viser 45° (ca. 30 min.).

Tag fisken ud, læg film over og lad den stå 10-15 minutter.

Så stiger temperaturen til 50°, hvilket er perfekt.

Kålrabien
Skræl kartofler, skalotteløg og kålrabi.

Skær dem og flæsket groft ud.

Pil hvidløgsfeddene og giv dem et tryk med den flade side af kniven. Svits det hele i lidt olivenolie sammen med timian.

Hæld vand, vin og bouillon i, og lad det småkoge til kartofler og kålrabi er færdige.

Si suppen over i en anden gryde og tag 4 dl fra til urteskyen.

Gem lidt suppe til at varme retten op i inden serveringen.
Kålrabi er ikke altid så let at få fat på.

I stedet kan man prøve glaskål eller andre rodfrugter.

Urteskyen
Bland (blender eller håndmikser) kålrabisuppen med Philadelphia-osten, pillet, finthakket hvidløg og grofthakket dild og persille.

Blend til skyen er grøn og skummende eller hak krydderurterne fint, pisk osten i suppen med håndkraft og bland urterne i til sidst.

Smag til med salt og peber.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.579 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her