Logo

Ris à la mande med kirsebærsauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ris à la mande med kirsebærsauce

 

1 l sødmælk
7 spsk sukker
2 dl grødris
1 stk vaniljestang
1 dl mandel
2,5 dl piskefløde 38%

Sauce:
1 stk citron
500 g kirsebær
2 dl sukker
1 spsk majsmel
1 spsk vand

Bland mælk, ⅔ af sukkeret og risengryn i en gryde.

Skrab vaniljekornene fra stangen ned i gryden og læg selve stangen med også.

Bring grøden i kog og lad den simre i ca. 40 min. (rør jævnligt!).
Fjern vanillestangen.

Hak mandlerne groft og tilsæt dem til grøden.

Hæld grøden i en stor skål og sæt skålen til afkøling i køleskabet.
Pisk fløden og resten af sukkeret sammen i en lille skål.

Vend flødeskummet sammen med den afkølede risengrød og lad det stå koldt i ca. 2 timer.

Sauce: Skær citronen i kvarte.

Læg citron, kirsebær og sukker i en gryde og varm saucen i ca. 5 min.

Lav en jævning af majsmel og vand og tilsæt den.

Bring saucen i kog under konstant omrøring.

Fjern citronbådene.

Servér ris à la manden i små skåle eller dessertglas.

Hæld lidt kirsebærsauce over hver portion.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.246 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her