Logo

Ris-æblekage - diabetiker

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

80 g grødris
4 dl vand
salt
3 store æbler
1 tsk fedtstof til formen
100 g hvedemel
40 g Atwel eller Perfect Fit
2 stk vaniljesukker (kan undlades)
1 tsk bagepulver
2 store æg
50 g fedtstof
20 g hasselnødder

Risene koges i vand tilsat lidt salt i ca. 30 min.

Når æblerne er afkølet, skæres i både og kernehuset fjernes.

Til sidst skæres æblebådene i skiver .
Æblerne fordeles i en smurt tærteform (ca. 22 cm. i diameter).
Atwel blandes i melet sammen med vaniljesukker og bagepulver.

Æggene piskes sammen i en anden skål.

Smeltet, afkølet fedtstof og ris tilsættes.
Melblandingen piskes i æggeblandingen lidt af gangen, og dejen hældes over æblerne.

Nødderne hakkes groft og fordeles på kagen.
Kagen bages ved 200°C i ca. 40 min. på midterste ovnrille.

Kagen serveres lun.

Tips: Kagen kan serveres med 1 spsk Cheasy fraiche evt. tilsat lidt vaniljesukker.
I stedet for at koge ris, kan der anvendes 200 g risvandgrød. Dette giver kagen en mere luftig konsistens.



 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.310 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her