Logo

Risengrød - Marie's

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grød har været hovednæringsmidlet i Danmark gennem århundreder, og i vore bedstemødres tid var der grød en til to gange om ugen. Risengrød hørte til festmaden for så senere at blive en almindelig hverdagsret. Risen­grød er i dag stadig juleforretten hos mange familier.

Til 4 personer

 

2 liter sødmælk

225 g grødris

½ tsk salt

Tilbehør: kanel og sukker, smør

 

Bring mælken i kog i en tykbundet gryde.

Drys grynene i under omrøring.

Bring det i kog og lad det koge ved svag varme i ca. 45 minutter.

Rør jævn­ligt, så grøden ikke brænder på.

Tag gryden fra varmen og rør salt i.

Bland sukker og kanel.

Server risengrøden rygende varm med kanelsukker og en smørklat.

 

Tips: Ifølge gammel, dansk skik hører der saftevand eller sødet øl til.

Hvis grøden koges af skummetmælk, må man være opmærksom på, at grøden har meget nemt ved at brænde på.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.459 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
774207-12-2016 14:40:29 Johnny Paulick
SØDET ØL.... Ja hvordan laver man så det... jeg kan huske at vi fik det, og har flere gange forsøgt mig frem uden at jeg syntes at det smager og virker ligesom da jeg var barn... Vi brugte selvfølgelig altid den mørke jule-øl men kan huske at " mor " yderligere lavede til .. Jeg kunne tylle det ned, det smagte vidunderligt.. Ved du noget om hvordan det skal laves..?

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her