Logo

Risotto med bladselleri

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Risotto med bladselleri


Ca. 1 liter bouillon (hønse, fiske eller grønsag)

1 spsk olivenolie

2 mellemstore løg, finthakkede

½ bladselleri, finthakket

Salt og peber

2 fed hvidløg

400 g risotto ris

1 dl hvidvin

70 g smør

80-100 g parmasanost

*

 

Opløs bouillon terningerne i varmt vand.

Opvarm olien på en pande og tilsæt løg, bladselleri og lidt salt og svits i ca. 3 min.

Tilsæt derefter hvidløg og ris og skru ned for varmen.

Der røres konstant og risen begynder at stege, og bliver efter 2-3 minutter nærmest gennemsigtig.

Tilsæt hvidvin under stadig konstant omrøring.

Når vinen er kogt ind i risene tilsættes en skefuld bouillon og der røres.

Når dette er kogt ind i risen tilsættes endnu en skefuld bouillon og dette forsættes indtil der ikke er mere bouillon.

Lad hver skefuld blive absorberet før du tilsættes den næste.

Det tager ca. 20 min.

Smag efter om risen bliver blød, ellers tilsættes der bare mere.

Herefter tages risen af varmen og smør og paramasan blandes i.

 

Tips: Det er vigtigt at der røres konstant for risen ikke brænder på, og derved får en helt forkert smag.         

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.992 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her