Logo

Risotto Milanese med Kaviar i Spumante

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Risotto Milanese med Kaviar i Spumante


Hvis du vil imponere din gæster, så prøv denne lækre risotto med kaviar og spumante sauce. Retten laves blandt andet med parmesan og mascarpone (4 personer)



Risotto:
150 g risotto-ris.
2 skalotteløg.
2 spsk olivenolie.
1 knsp safran.
3 dl hvidvin.
4 dl hønsefond.
2 laurbærblade.
4 spsk mascar­pone.
4 spsk reven frisk Parmesan.
Evt. salt
 
Spumante sauce:
2 dl spumante.
1 skalotteløg.
2 dl hønsefond.
30 g smør.
2 spsk olivenolie.
20 g god kaviar (gerne iransk Sevruga).
Parmesanflager.
Evt. salt

*
 
Risotto: Hak løgene fint og sauter i olivenolie.
Tilsæt safran og ris og sauter et par minutter, til risene er blanke.
Tilsæt hvidvin og fond med kogetid som anvist på pakken med risottoris, da kvalite­ten af ris kan være varierende.
Tilsæt om nødvendigt mere væske.
Omrør risene en gang i mel­lem.
Det færdige resultat skal være som en lind grød - ja, næsten så man kan ane "bølger".
 
Spumante sauce: Hak løget fint og sauter i lidt olivenolie.
Tilsæt spumante og hønsefond.
Kog ind til det halve.
Pisk smør og olivenolie ind fonden lige inden servering.
Der sma­ges til med salt og peber om nødvendigt.
Saucen må herefter ikke koge.
 
Anretning: Vend mascarpone og reven Parmesan i risottoen.
Smag om nødvendigt til med salt, men først efter at osten er opsuget i risene,
da denne også afgiver salt.
Læg kaviar i saucen og dryp den omkring risottoen.
Pynt med et par flager frisk Parmesan.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.164 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
384726-10-2015 12:08:50 Jørgen
Væsken skal kommes i en øseske af gangen da den ikke skal bruges til at koge risen men kun til at forhindre at den brænder på
384626-10-2015 12:08:33 Jørgen
Væsken skal kommes i en øseske af gangen da den ikke skal bruges til at koge risen men kun til at forhindre at den brænder på

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her