Logo

Ristet sandart med Choucrôute, Riesling Sauce og Baconsirup

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(8 personer)

# Ingredienser 
1 sandart 2-2,5 kg eller to små.
Smør
 
Choucrôute:
75 g bacon.
100 g løg.
½ l hvidvin.
500 g surkål.
3 stilke timian.
Kommen.
2 laurbærbla­de.
15 g peberkorn.
10 g ene­bær.
½ l vand
 
Riesling sauce:
3 skalotteløg.
3 champignon.
Olie.
¼ fl. Riesling.
¼ l ftske­fond.
¼ l fløde.
Persillestilke.
Salt, peber.
½ citron
 
Baconsirup:
65 g bacon.
1 skalotteløg.
2 ½ dl demi-glace.
½ l hvidvin.
50 g smør.
Olie
 
Pynt:
Krydderurtesalat og Ristede bacon­stykker

* Tilberedning 
Afskæl sandarten og skær i pas­sende stykker a ca. 100 g
 
Choucrôute: Vask surkålen 2 gange og dryp af.
Halver løget, skær bacon i store tern og sauter med en krydder­pose med timian, kommen, laur­bær, peberkorn og enebær.
Vend den afdryppede surkål i gryden og tilsæt vand og vin.
Lad simre i 1 ½ time og smag til med salt og peber.
 
Riesling sauce: Sauter hakket skalotteløg og champignon i olie.
Tilsæt Riesling og persillestilke og kog helt ind.
Hæld fiskefond på og reducer igen til en god smag.
Tilsæt fløde og kog ind, til det tykner.
Smag til med salt, peber og citronsaft.
 
Baconsirup: Sauter hakket bacon og skalotteløg i olie, tilsæt hvidvin og reducer helt ned, tilsæt demi­glace og reducer til passende si­rupskonsistens.
Si siruppen og pisk den op med koldt smør og smag til.
 
Skindsteg sandartstykkerne og anret dem på en bund af chou­crôute med skummende Riesling sauce og baconsirup omkring.
Læg en lille krydderurtesalat på fisken og drys til sidst lidt sprød bacon ove_
 
Kan eventuelt serveres med en fiskeconsommé.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.493 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her