Logo

Risttafel Indonesisk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Risttafel Indonesisk

6 dl langkornede ris
1 tsk salt 

750 g magert svinekød
2 spsk olie
1 stort løg
2 fed hvidløg
2 fintsnittede porrer
1 rød peberfrugt
250 g markchampignoner
3 spsk sød indonesisk soyasauce
1 tsk sambal oelek

Tilbehør:
Stegte bananer
Bambusskud
Stegte rejer
Kokos
Rosiner
Ananasstykker
Sambal goreng (chilipasta tilsat løg)
Sambal manis (stærkt chili-løgkrydderi)
Chilisauce m.m.

Skær kødet i meget fine strimler og svits det kort i olien.
Tag det fra varmen og svits herefter skivet løg, delte hvidløgsfed,
fintsnittet porre og peberfrugtstrimler samt fintskivede champignoner.
Kom kødet i og hæld indonesisk soyasauce på.
Kog hurtigt igennem, under omrøring, og smag til med sambal olek og salt.
Kog risene løse i 8-9 dl vand med 1 tsk salt.

Tilbehør:
Bananer: Skær de skrællede bananer i skiver og rist dem kort i lidt olie tilsat
karry.

Bambusskud: Skær dem i smalle strimler, og varm i lidt af væden tilsat soya.

Rejer: Vend rejerne kort i lidt hed olie, tilsat tomatpuré.

Kokos: Vend det kort på en tør pande til det bliver sprødt.

De øvrige ingredienser serveres til, i små skåle.

Envidere kan der serveres kroepek oedang og kroepek bridge, der er
tørrede rejebrød (købes færdige i supermarkedet).
De tørre flager skal frituresteges i varmt fedtstof.
Kom kun en i ad gangen, den vokser på et kort øjeblik til en stor flage,
der fylder det meste af gryden.

 

Madopskrift billede
Kokki Bitja - Indonesisk køkken


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.236 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her