Logo

Roast duck

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Roast duck

(Stegt and) - Many Danish people prefer duck for Martinmas Eve. It has a more delicate flavour and is less fat.

 

1 duck (4-5 lb for 4 persons or 2-2 ½ kg)

Salt and ground black pepper

½ lb (250 g) sour apples

¼ lb (125 g) stoneless prunes

About ¾ pint (3 ½-4 dl) stock

Soy Sauce

3-4 tablesp. cream

Cornflour for thickening

 

Prepare in exactly the same way as the goose, placing it in a cold oven.

Set the oven at 220°F (160°C) and, af ter about 45 min., pour in the bouillon and continue roasting for another 1 ½ hours.

Turn up the heat to 440°F (225°C) and roast for about 20 min. to finish.

Pour off the gravy. Prepare and serve as for the goose.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.082 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her