Logo

Roastbeef sommer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Roastbeef sommer

 

Sommermad! Er det for varmt til at lave mad? Så har du her en ret med minimal tilberedningstid, som du kan forberede, mens luften endnu er sval.

• Rødt oksekød er rigt på protein og jern.

• Romainesalat bidrager med karotin og C-vitamin.

Forberedelse 15 min. + marinering. Tilberedning 10 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Roastbeef sommer:

500 g skiver af afpudset roastbeef

1 romaine salathoved

forårsløg eller fine porreringe til garnering

DRESSING:

3 spsk rødvinseddike

1 spsk frisk estragon (1 tsk tørret)

1 tsk dijonsennep

¼ tsk salt

¼ tsk sort peber

2 spsk olie

 

* Fremgangsmåde:

1 Tænd for grillen.

Beklæd en plade med alufolie.

Læg kødet på en rist og grill 5 cm fra grillen, ca. 5 min. på hver side, hvis kødet skal være rosa. Læg det på et skærebræt. Dæk med folie og lad det hvile 5 min.

Skær det derefter på skrå af muskelfibrene i tynde skiver.

 

2 Til dressingen: bland vineddike, estragon, sennep, salt og peber i en skål.

Pisk kraftigt så det blandes godt.

Tag 3 spsk dressing fra og læg kødet i resten af dressingen.

Vend så kødet dækkes med marinade.

Dæk med plastfolie og lad det stå på køl ca. 2 timer.

 

3 Skyl salaten og del den.

Arranger bladene på 4 tallerkener.

Læg kødskiverne ovenpå og stænk med resten af dressingen.

Garner med løgringe og server.

 

Tips & råd

 

Roastbeef sommer

Når du laver olie-eddikedressinger, skal du altid piske vineddiken kraftigt i olien, så du får en jævn emulsion. Senneppen fremskynder emulgeringen.

 

Roastbeef sommer

Frisk estragon kan du købe om sommeren. Det er en dominerende krydderurt. som skal anvendes sparsomt - en lille smule giver meget smag.

 

SERVERINGSFORSLAG

Det smager godt med pommes frites til. Hvis du ikke vil købe færdige kartofler, skærer du friske kartofler i tynde skiver og steger dem i ovnen, til de er sprøde og lækre.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 238 = kJ 999

Kulhydrat 1 g Protein 27 g Fedt 14 g (53%) Fibre <1 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.582 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her