Logo

Rodfrugtsalat bagt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Nem og billig rodfrugtssalat med marinade, som for eksempel kan serveres til fjerkræ, der er god vinterspise, da det er sæson for mange rodfruger i Danmark i vintermånederne.

 

 

10 fed skrællede hvidløg
1 mellemstor pastinak i stave (ca. 200 g)
2 store gulerødder i stave (ca. 200 g)
1 lille selleri i stave (ca. 200 g)
2-3 rødløg i grove både (ca. 200 g)
Friske krydderurter, fx bredbladet persille

Marinade:
2 spsk olivenolie
1 spsk rødvinseddike


Bland hvidløg, pastinak, gulerødder, selleri og rødløg og kom dem i et smurt ildfast fad sammen med lidt vand, ½ tsk salt og ½ tsk peber.
Bag grønsagerne i ovnen ved 100°C i 3 timer eller ved 150°C i 1 ½ time.

Vend af og til.

Lad grønsagerne køle lidt af.
Pisk en marinade af olie, rødvinseddike, 2 tsk salt og ½ tsk peber.
Vend de lune grønsager og hvidløgene i en stor skål sammen med marinaden og pynt med friske krydderurter.


Tips: Spis bagt rodfrugtsalat lun eller afkølet, fx som tilbehør til fjerkræ.

Morbus Chron - Ingen olie og ingen eddike:

De bagte rodfrugter kan også serveres med en kold dipsauce lavet af ylette, afdryppet A38 eller syrnet fløde 9%, smagt til med hvidløg, salt og peber og gerne en krydderurt som fx persille, dild, purløg eller estragon.


Grønsager pr. person: Ca. 100 g

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.038 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her