Logo

Roscon de reyes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 pk. gær
1 ¼ dl varm mælk
10 dl hvedemel
1 1/6 dl sukker
5 æg
½ tsk salt
2 spsk mørk rom
2 tsk orangevand, kan købes på apoteket
1 tsk appelsinskal
1 tsk citronskal
115 g blødt smør

Pynt:
1 ¼ dl mandel, splinter eller flækkede
1 ¼ dl kandiserede frugt
1 spsk perlesukker

Hæld gær, mælk, 1 ¼ dl hvedemel og 1 tsk sukker i en skål og bland godt.
Dæk det til og lad det stå et varmt sted i ca 45 minutter, indtil det begynder at boble.
Slå 4 æg ud og rør dem i sammen med salt, rom orangevand, både citron- og appelsinskal og 2 ½ dl hvedemel.
Rør indtil den er jævn.
Skær smørret i 5 portioner og tilsæt dem 1 ad gangen, blend hver portion i før den næste.
Bland det sidste hvedemel med sukkeret og tilsæt det af 2 gange.
Ælt indtil at dejen ikke hænger ved hånden.
Smør en skål og læg dejen heri,
Dæk til med plastik og et klæde, stil det et varmt sted i ca 1 time.
Slå dejen ned og form den til 1 eller 2 kugler.
Pres fingerne ned i midten af dejen og træk og pres dejen udefter.
Læg ringen på en smurt bageplade (Dejen kan også lægges i en ringform).
Dæk dejen og lad den hæve til ca. dobbelt størrelse, ca 1 time.
Sæt ovnen på 175°C.
Pensl kagen med det sidste æg, drys med mandel flagerne, arranger de kandiserede frugter på toppen, og drys til sidst med perlesukker.
Bag kagen indtil den er gylden og lyder hul, ca 25-30 minutter for 2 små og ca 35 minutter for en stor.

I den oprindelige opskrift på engelsk står at man kan pynte dejen med porcelæn- eller metalfigurer, men meningen med dette var uklar så det er undladt i denne version

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.149 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her