Logo

Roulade af rødtunge og laks med melonsalat på leje af fennikel og tomat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 
Laksemousse (til 4 personer):
Blend 80 g laksekød med salt og peber.
Tilsæt 1 ægge­hvide og kør 30 sekunder på blenderen.
Hæld 1 dl iskold piskefløde i farsen, smag til og lav en prøve i kogende vand.
Jo mere fløde desto tyndere og lettere fars.
 
Smør eller sprøjt laksemousse på skindsiden af 2 mindre rødtungefileter eller 1 stor filet delt på langs pr. person.
Rul fileterne fra hoved mod hale og sæt dem på bagepapir i en lille metalbakke.
Drys med salt og bag rouladerne på ovnens midterste rille i 13 minutter ved 180º lige inden servering.
 
Fennikel-leje: Skær fenniklen i ens stykker, blancher dem kort og damp et par minutter i lidt olivenolie med krydderier, hvidvin og fond.
Tilsæt evt. et skvæt Pernod til sidst.
 
Melonsalat: Skær 2-3 forskellige typer melon i tern og mariner et par timer i frisk limesaft med melon kerner samt evt. lidt Midori (melonlikør).
Mariner tomatstykker uden kerner i sød-sur chili.
 
Sauce: Kog en god fiskefond ned og jævn med Maizena majsstivelse udrørt i lidt kold fond, tilsæt lidt fløde, lime- og melonsaft.
Si saucen og smag til. Pynt med kørvel og rød persille fra haven.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.563 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her