Logo

Ruggrynsboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ruggrynsboller

 

Bag nogle lækre bløde, grovboller med gulerod. Bollerne er velegnede med fyld til frokost og madpakker og som tilbehør til suppe og varme retter.

Arbejdstid: 30 min. Hævetid: 1 time og 30 min. Bagetid: 15-20 min. Fryseegnede. 16 stk.

 

#

50 g gær

5 dl vand

75 g ruggryn eller -flager

2 tsk groft salt

½ dl hørfrø

½ dl solsikkekerner

200 g gulerod

ca. 500 g hvedemel

Pynt:

lidt mælk

1 spsk hørfrø

evt. 1 spsk rugflager

*

 

Rør gæren ud i lunkent vand (maks. 37 °C) og tilsæt rugflager, salt, hørfrø, solsikkekerner, revet gulerod og gradvist melet.

Ælt dejen godt igennem på et meldrysset bord og lad den hæve tildækket i 1 time.

 

Form 16 boller og sæt dem på bageplader med bagepapir.

Lad dem efterhæve tildækket i 30 min.

 

Pensl bollerne med mælk og drys med hørfrø og evt. rugflager.

Bag bollerne i 15-20 min. ved 200 °C.

Afkøl på en bagerist.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.796 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her