Logo

Sødtsyltede grønne tomater

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kg grønne tomater 
  
Forlage:  
3 dl kogt koldt vand 
3 dl eddike 
  
Sukkerlage:  
3 dl forlage 
750 g sukker 
3 hele nelliker 
1 stk hel ingefær (tørret) 
5 cm. hel kanel 
1 tsk Atamonpulver eller 1 dessertske flydende Atamon
 
Tomaterne skylles, prikkes tæt og dybt og lægges 6–12 timer i en lage af eddike og vand (forlagen).
De holdes under lagen med et let pres.
Derefter kasseres halvdelen af lagen.
Tomaterne koges sagte i resten af lagen i ca. 5 minutter.
Sukkeret drysses i.
Krydderierne tilsættes.
Tomaterne koges videre endnu 10–15 minutter alt efter størrelsen.
Tomaterne lægges herefter i glas som er skyllet i lidt Atamon.
Lagen koges ind i ca. 15 minutter, til den er jævn.
Atamon tilsættes.
Lagen hældes i glasset, der bindes til med det samme.
Hvis lagen bliver tynd i løbet af 1–2 uger, er det fordi der trækker saft
ud af tomaterne. Problemet løses ved at hælde lagen fra og koge den lidt ind.
Der skal så igen tilsættes ½ tsk Atamonpulver, før den varm hældes over tomaterne. 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 520 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her