Logo

Sachertorte med abrikosfyld

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Skærekage

125 g chokolade
5 æg
100 g smør
100 g sukker
50 g rasp
2 spsk kakao
1 tsk vaniljesukker

Glasur:
100 g chokolade
½ dl piskefløde
1 spsk flormelis

Smelt chokoladen i vandbad. Del æggene og rør blommerne med smør, sukker og vaniljesukker til en tyk creme. Pisk den smeltede afkølede chokolade i. Vend raspen i sammen med den sigtede kakao. Pisk æggehviderne helt stive og vend dem i dejen. Kom den i en smurt springform og bag den i ca. tre kvarter ved 150 - 160° . Lad kagen afkøle. Flæk den og kom 1 dl abrikosmarmelade på den ene bund, læg den anden over og overtræk den med ½ dl abrikosmarmelade.

Lad kagen trække koldt et par timer, og kom så glasur på. Smelt chokoladen i en gryde og kom fløden i sammen med flormelis. Lad det stå over svag varme i 5 min, og overtræk så kagen.
Serveres med flødeskum.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 3.276 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her