Logo

Salat med ingefær og ost

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4-6 røde eller blå blommer (ca. 200 g)
6 stilke bladselleri i tynde, skrå skiver (ca. 200 g)
2 røde peberfrugter i tynde strimler (ca. 200 g)

lngefærmarinade:
1 lille, frisk og stærk rød chilipeber (thai)
4 spsk sukker
2 tsk frisk, fintrevet ingefær
½ dl kogende vand
½ dl risvinseddike

Kan serveres til: 600 g mild ost, fx hvidskirnmel 60+ (34%) og/eller Svenbo 45+ (29%)
Pynt: bladselleriblade
Tilbehør: 200 g flûtes

Salat: Flæk blommerne og fjern stenene.

Skær blommerne i tynde skiver på tværs.

Fordel bladselleri, peberfrugt og blommeskiver i et fladt fad.

Ingefærmarinade: Flæk chilipeberen og fjern kernerne - under rindende vand og med en spids kniv.

Hak chilipeberen fint (ca. ½ tsk i alt).

Kom chili, sukker og ingefær i en lille skål.

Hæld kogende vand over og lad blandingen trække i ca. 2 min.

Tilsæt eddike og hæld marinaden over salaten.

Lad den trække tildækket på køkkenbordet i ca. ½ time.

Ved serveringen: Tag grønsager og frugt op af ingefærmarinaden og anret dem på desserttallerkener sammen med stykker af ost.

Tips: I stedet for risvinseddike kan man anvende hvidvinseddike.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.295 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her