Logo

Salat med jordbær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Salat med jordbær

Er jordbærsorten sprød som en grønsag? Så brug den som sådan! Salaten her er en fin lille sommerforret eller velegnet på en buffet.

300 g jordbær i skiver

1 stor fennikel i papirtynde skiver

1 lille bundt kørvel delt i 'fnug'

100 g rucolasalat

100 g frisk mozzarella i skiver

 

Marinade 1:

3 spsk. balsamicoeddike

2-3 tsk rørsukker

 

Marinade 2:

Saft af ½ citron

1 spsk olivenolie

Rørsukker

 

Tilbehør: 200 g brød


Marinader:

Bland først de to marinader:

1. Smag balsamico til med rørsukker og rigeligt friskkværnet sort peber.

2. Smag citronsaften til med olivenolie, peber og lidt rørsukker.

 

Vend jordbærrene i balsamicomarinaden og lad det trække 15 min.

Vend fennikel og kørvel i citronmarinaden og lad også dem trække 15 min.

Anret rucolaen på et stort fad med fennikelsalaten over.

Drys med lidt salt.

Fordel skiver af mozzarella over og anret jordbærrene herpå.

Stænk med balsamicomarinaden.

Server godt med brød til.

 

Tips: Fennikel kan skæres i papirtynde skiver med en 'laksekniv' eller på en pålægsmaskine.

 

Frugt og grønt pr. person: Ca. 150 g

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.559 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her