Logo

Salat med røget laks og hindbær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Salat med røget laks og hindbær

 

I den danske sommer gælder det om at nyde de friske bær ved hver en lejlighed. De giver et skønt modspil til den fede laks i denne salat.

Arbejdstid: 20 min. Ikke fryse-egnet. (2 personer)

 

#

150-200 g laks (røget)

1 stor fennikel

1 appelsin (usprøjtet)

½ rødløg (fintsnittet)

grøn salat

100 g hindbær

 

Dressing:

1 tsk dijonsennep

1 spsk hindbærvineddike (eller anden vineddike)

1 spsk olie

Tilbehør: brød

*

 

Vask fennikelknolden, halver den og skær stokken ud.

Skær den i papirtynde skiver - gerne på et skarpt rivejern.

Læg dem i iskoldt vand i 15 min.

Riv appelsinskallen fint og gem den.

 

Skær skrællen af appelsinen og pres saften af skallerne og gem den.

Skær appelsinens både ud mellem hinderne.

Pisk dressingen sammen og tilsæt appelsinskal og saft.

Tør fennikelskiverne og vend dem i dressingen sammen med rødløg, appelsinbåde og plukket salat. Anret på to tallerkener og fordel laks og hindbær på salaten.

Server straks.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.151 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her