Logo

Salatdressing cremet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Salatdressing cremet

 

Denne nemme dressing er et lidt magrere alternativ, til færdig mayonnaise eller salatdressing.

• Yoghurt er en god kalciumkilde. • Olivenolie er E-vitaminrigt.

Forberedelse 10 min. 8 portioner

 

# Råvarer til Salatdressing cremet:

1½ dl yoghurt naturel

1 tsk dijonsennep

1-2 tsk hvidvinseddike

4 spsk olie

1 nip farin

1 nip salt

tsk italiensk salatkrydderi

hvid peber

1 dl kvark

 

* Fremgangsmåde:

1 Pisk yoghurt, sennep og vineddike sammen i en skål.

Brug gerne mixeren og pisk til blandingen er glat.

 

2 Tilsæt olien dråbevis under kraftig piskning til blandingen er ensartet.

Pisk farin, salt, salat- krydderi og hvid peber i. Smag til.

 

3 Rør kvarken blød og vend den i yoghurtblandingen.

Rør rundt, til alt er godt blandet.

Server dressingen i en skål sammen med salaten.

 

Tips & råd

 

Anvender du olivenolie skal den være en mild og lys.

Jomfruolie har ofte en stærk smag, som kan overdøve de andre ingredienser.

Hvis det er varmt i vejret så afkøl olien først, ellers kan dressingen skille.

 

VARIATIONER

Tilsæt 50 g hakket dild og 1 spsk friskpresset limesaft og server til kogt, kold eller varmrøget laks.

Tilsæt 50 g fintsnittet frisk basilikum og 1 presset fed hvidløg og server til rejer.

Server dressingen smagt til med ½ spsk karrypasta og 1 spsk mango chutney til kylling, øs dressingen over lidt kogt eller sprængt kold kylling.

 

PR. PORTION: Energi: Keal 88 = kJ 369

Kulhydrat 2 g Protein 2 g Fedt 8 g (82%) Fibre O g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.151 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her