Logo

Salte safrankringler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

50 g gær
3 dl mælk
50 g smeltet smør
1 tsk salt
1 æg
2 poser safran á ½ g
8-10 dl hvedemel
1 æg til pensling

Smuldr gæren i en skål, hæld mælken over og rør til gæren er opløst. Tilsæt smeltet smør, salt,æg, safran og 5 dl af melet.
Arbejd dejen jævn og smidig.
Tilsæt mere hvedemel efterhånden, til dejen bliver fast.
Lad dejen hæve mindst 10 min eller til dobbelt størrelse under et viskestkke.
Læg dejen på et melet bord og arbejd den smidig.
Form den til en lang rulle og del den i 24 stykker.
Rul hver bid ud til en ca 30 cm lang snøre og form kringler direkte på en smurt plade.
Lad kringlerne hæve i 20-25 min.
Pisk kringlerne med sammenpisket æg og bag dem ved 250°C på midterste rille i ca 8 min.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.385 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?




Effektiv reklame - klik her