Logo

Saltkringler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 dl vand
75 g smør
1 dl creme fraice
25 g gær
1 knsp. sukker
½ tsk salt
1 æg
200 g hvedemel
200 g fin durummel.

Vand og smør varmes op til smørret er smeltet, bland med kold creme fraice, afkøl til lunkent, max 30ºC.
Gæren opløses heri.
Salt, sukker og æg tilsættes.
Kom så meget hvedemel i som dejen kan tage så det er en smidig dej, der slipper fingrene.
Æltes godt igennem.
Stilles til hævning i 30 minutter.
Dejen slås ned og æltes igennem.
Rulles ud i 2 stænger af 2 cm tykkelse, skæres ud i længder af 15 cm. Foldes til kringler.
Stilles på bageplader til efterhævning i 10 minutter.
Spidserne pensles med æg og trykkes let så de fæstnes, resten af kringles pensles også og drysses så med groft køkkensalt.
Bages på næstøverste rille ved 210ºC i 15 minutter.

Tips: spises med neutral flødeost.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (7 stemmer)
Siden er blevet set 1.756 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her