Logo

Salvie-ymer is, kold suppe af vilde rosenblade

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Salvie-ymer is, kold suppe af vilde rosenblade og varme æbleskiver med salvie-æblekompot
4 personer

# Ingredienser 
Salvie-ymer is:
½ l mælk
12 æggeblommer
250 g sukker
1 l ymer (drænet i 2 døgn)
20 finthakkede blade salvie
 
Rosensuppe:
2 dl vand
150 g sukker
Saft af 1 citron
50-75 g vilde rosenblade
1 flaske Riesling
 
Salvie-æblekompot:
½ kg skrællede og snittede Fillipa æbler
6 spsk sukker
¼ stang vanilje
Saft af ½ citron
10 blade finthakket salvie
 

* Tilberedning

Salvie-ymer is:
Kog 125 g sukker op med mælken.
Leger med det resterende sukker pisket sammen med æggeblommerne.
Køl cremen af og vend den drænede ymer og de finthakkede salvieblade i.
Kør på ismaskine.
 
Rosensuppe:
Kog vand, sukker og citronsaft op.
Tilsæt rosen bladene og givet nyt opkog og hæld vinen i.
Hæld rosensuppen på sylteglas og stil dem på køl i 14 dage for at trække.
 
Salvie-æblekompot:
Kog æbler møre med sukker, vanilje og citronsaft under låg.
Tilsæt salvien og lad simre yderligere 2 minutter.
 
Æbleskiver:
Pisk hvedemel, æggeblommer, fløde, vanilje, sukker, salt og kardemom­me sammen.
Pisk det smeltede smør i og pisk dejen glat.
Vend de stiftpiskede æggehvider i umiddelbart før bagningen.
Bag dejen i en æbleskivepande med klaret smør og server de varme æbleskiver med salvie-æblekompotten i centrum, som det sig bør.
 
Tips; Tiloversblevne æbleskiver kan evt. fryses.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.903 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her