Logo

Sambal på oksekød - Sambal Goreng Daging

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sambal på oksekød - Sambal Goreng Daging


Fra Indonesien - (4 personer)

# Ingredienser

½ kg oksekød
1 finthnkket løg
3 knuste hvidløgsfed
½-1 tsk samba!, terasi eller ulek
1 tsk reven galangarod (laos) eller ingefærrod
½ dl tamarindvand (1)
1 tsk sukker
½ tsk meget fintstrimlet citrongræs (begynd ved roden) (sereh)
2 stk meget fintstrimlede citronblade (daun jerek purut)
2 laurbærblade (daun salam)
2 spsk kokosmælk (fra dåse eller dybfrossen)
4 spsk madolie
salt


* Tilberedning

(1) Tamarindvand: 25 g tamarindmasse opløses i ½ dl varmt vand, står i 15 min og mases så gennem si.

Kødet skæres i 2x2x2 cm terninger.
Oli­en opvarmes i wok eller jerngryde.
Løg og hvidløg fræses.
Samba!, kød og tamarindvand tilsættes.
Steger til kødet er mørt.
Sukker, citrongræs, laurbærblade, citronblade og kokos­mælk tilsættes og der koges til saucen er tyk.
 
Drikke til sydøstasiatisk mad; Vin passer desværre dårligt til orientalsk mad. En Gewurz­traminer eller Pinot Gris fra Alsace går an til curryretter og en halvsødlig Vouvray til visse thairetter med lemon og citrongræs. Bedst er kold øl eller the, særligt grøn the. Beg­ge dulmer den ofte "hotte" smag. Agurk har samme virkning og findes derfor ofte med på bordet som en sideret.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.232 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her