Logo

Sandgaardens bouillabaisse

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(4 personer)
Fiskesuppe:
2 dl fiskefond (Se opskrift: Kurt Kjærs fiskefond)
3 kviste timian
200 g små fiskestykker
2 spsk tomatpure
4-­6 fed hvidløg i skiver
1 knsp. cayennepeber
1 knsp. paprika
2 skalotteløg
Olie, salt, peber
 
Brødcroutoner:
Flute, olivenolie, hvidløg
 
Aïoli:
1 dl pasteuriserede æggeblommer
1 spsk vinvinaigre
1 tsk salt
2-4 fed hvid­løg
2 ½ dl neutral olie, fx rapsolie
 
Aïoli: Kør æggeblommer, vinaigre, salt og hvidløg på blenderen.
Tilsæt olie i en tynd stråle.
Hvis der ønskes en mere lind konsistens, kan evt. tilsættes lidt koldt vand.
Fiskesuppe: Sauter tomatpure, hvidløg, hakket skalotteløg, timiankviste, cayenne­peber, paprika, salt og peber i olie i en gryde.
Tilsæt fiskefond og bring i kog.
Pocher fiskestykkerne i suppen.
 
Brødcroutoner: Skær flûten i skiver og pensl med lidt hvidløgsolie.
Bag brødet ved 100° i 25-30 minutter.
Server Bouillabaisse ledsaget af aïoli og sprøde brødcroutoner.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.608 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her