Logo

Sarma - tyrkiske vinbladsruller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

20 stk - De smager bedst med dyppelse til, så især til en buffet kan de anbefales, dog ikke til over 40 personer, da håndarbejdet er stort. Kan dog også købes i tyrkiske restauranter med mad ud af huset. Serveres kolde og kan laves dagen før og stå koldt.

60 forarbejdede vinblade (købes i indvandrerbutikker)
400 g hakket oksekød
1 ½ dl kogt ris
1 finthakket løg
50 g pinjekerner
1 dl rosiner
salt ogpeber
1 tsk paprika
1 tsk stødt koriander

Kogelage:
1 dl vin
2 dl vand
1 dl olie

Skyl vinbladene grundigt og læg dem to eller tre sammen.
Rør en fars af kød, ris, løgpinjekerner og rosiner.
Tilsæt salt, peber og krydderier efter smag.
Læg en skefuld på bladene og rul dem til små pakker, der lægges tæt i et ovnfast fad eller en bradepande.
En kogelage af vin, vand og olie hældes ved, og fadet dækkes til og stilles i ovnen ved 190º i 30-40 minutter, til farsen er helt gennemkogt. Serveres kolde.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.073 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her