Logo

Satay-spid med rejer og kylling

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Satay-spid med rejer og kylling

 

Satay er navnet på en asiatisk ret, hvor marineret kød eller fisk trækkes på spid og grillsteges. Vores version er med kylling og rejer.

Arbejdstid: 15 mio. Marineringstid: 30 min. 4 personer

 

#

Spid:

2 spsk brun farin

1 fed hvidløg

1 tsk stødt spidskommen

1½ tsk fiskesauce eller sojasauce

1 spsk citronsaft

ca. 250 g kylling-inderfilet

200 g store rå rejer uden skal

1 spsk smagsneutral olie

 

Grønsager:

300 g kartofler

250 g grønne bønner

250 g blomkål

2 gulerødder

½ ananas

2 tomater

1 hjertesalat

4 hårdkogte æg

 

Jordnøddesauce:

2 dl jordnøddesmør

1 dl vand

1 lille dåse kokosmælk

2 spsk sojasauce

2 cm frisk ingefær

2 fed hvidløg

2 spsk rød thai-curry (karrypasta)

1 spsk brun farin

1 lime

evt. 1-2 spsk fiskesauce eller lidt salt

*

 

BLAND farin, knust hvidløg, spidskommen, fiskesauce og citronsaft sammen.

 

DEL marinaden i to portioner, og vend halvdelen med kyllingen og halvdelen med rejer.

Lad dem marinere i 30 min.

 

GRØNSAGER: Kog kartofler med skræl i ca. 20 min.

Nip bønnerne. Del blomkålen i små buketter.

Kog bønner og blomkål i letsaltet vand i 4-5 min.

De skal være møre, men have bid.

Kog dem hver for sig, men gerne i samme vand.

Lad dem dryppe af i en sigte.

Skær gulerødderne i stave.

Skær ananassen i kvarte med skræl.

Skær tomaterne i kvarte.

Del salaten i blade, skyl og tør dem.

 

ANRET grønsagerne på et stort· fad sammen med ananas og kartofler.

Del æggene, og læg dem ved siden af grønsagerne.

 

JORDNØDDESAUCE: Pisk jordnøddesmør sammen med vand, kokosmælk og sojasauce i en gryde.

Tilsæt fintrevet ingefær og hvidløg, rød thai-curry og farin.

Kog saucen forsigtigt op, og smag til med limesaft og fiskesauce eller salt.

 

TRÆK kylling og rejer på små træspid.

Pensl med lidt olie, og steg spyidene på en grill eller grillpande et par min. på hver side.

 

SERVER med jordnøddesauce og grønsager.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.742 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her