Logo

Skotsk grøntkålssuppe - Scots Kale Broth

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kg okseskank eller bov
2 ½ l. vand
2 tsk salt
peber
2 porrer i skiver
1 kg frisk grøntkål eller ½ kg frossen hakket grøntkål
60 g havregryn eller 60 gr. byggryn

Kom kødet i en gryde sammen med vand, salt og peber samt porreskiver. Bring vandet i kog og lad det simre under låg 2 ½-3 timer. Skum nogle gange undervejs. Hvis man bruger byggryn, koges de med de sidste par timer.

Bruges frisk grøntkål, fjernes de grove ribber, kålen snittes fint og koger med ca. ½ time.
Frossen grøntkål optøs og koger med i 20 min.
Skær kødet fra benene, skær det i tern og kom det tilbage i gryden. Køl suppen af og fjern det størknede fedt . Varm suppen op igen og smag den til.

Hvis man bruger havregryn, ristes de gyldentbrune på en tør pande og koges i suppen under omrøring 2-3 min. før servering.

Grøntkålen kan erstattes med en tilsvarende mængde hvidkål, hvis man foretrækker det.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 816 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her