Logo

Skotsk hønse- og porresuppe - Cock-a-leekie

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dette er en af de mest traditionelle skotske opskrifter.
1 mager suppehøne (helst gammel)
1 stor spsk smør
1 kg porrer
200 g byggryn
salt og peber
2 l. vand
 

Skær hønen i mindre stykker, og drys den med salt.
Anbring hønsestykkerne i en stor, smørsmurt gryde, anbring de udskårne porrer udenom og ovenpå.
Tilsæt byggrynene, der har stået i blød et par timer, og vandet.
Læg låg på, og lad det koge sagte i ca. 4 timer, til hønen og byggrynene er møre.


Tips: Hvis man bruger forbehandlede byggryn, skal de først tilsættes lige inden retten er færdig.
Somme tider kommer man svesker i denne suppe

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 737 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her