Logo

Små grønne agurker

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

6 snese små grønne drueagurker (5 kg)
Saltlage: 100 g salt pr. l vand
3 l eddike
Ca. 1 ½ kg sukker
½-1 kg skalotteløg el. perleløg
10 dildskærme
1 kogepose med bl. syltekrydderier
3 fed hvidløg (kan udelades)
1 spsk konserveringsvæske

Skrub og vask agurkerne grundigt og skyl dem rene i flere hold koldt vand. Skær en tynd skive af hver ende af agurkerne. Læg agurkerne i koldt vand et døgn og sæt dem koldt.
Kog en lage af salt og vand i ovennævnte mængdeforhold. AfkøI lagen.
Tag agurkerne op af vandet og læg dem i saltlagen et døgn og sæt dem koldt.
Tag dem op af lagen og overhæld dem med rå eddike og sæt dem koldt 2 døgn. Hæld eddiken fra og kog den med pillede løg, sukker, dild, syltekrydderier og evt. hvidløg, til sukkeret er smeltet.
Læg agurkerne i en rengjort krukke. Tag eddikelagen af varmen, tilsæt konserveringsvæske og hæld den over agurkerne. Tilbind straks

Efter en måned fjernes syltekrydderierne, ellers bliver agurkerne for stærke. Er agurkerne fordelt på flere krukker, lægger man blot posen i den næste krukke. Er drueagurkerne lidt store, skal de også prikkes med en gaffel. Så er det ikke nok at skære endeskiverne af for at holde dem sprøde.
Agurker kan være bitre; smag på nogle af dem ved stilkenden.
Udtrækning af bitterstof: se Tips under Sprøde asier.
Afmål vandet, som hældes over agurkerne, for at se, hvor meget saltlage der skal koges for at dække.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 639 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her