Logo

Sommersalat og bagte løg med rygeost

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sommersalat og bagte løg med rygeost

 

Den fynske rygeost er noget helt særligt. Det er den eneste danske ost, som er opfundet i Danmark uden inspiration fra andre lande. Især om sommeren er den god med friske grønsager til.

 

Sommersalat

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 15 min.

 

#

125 g rygeost 5+

50 g mayonnaise

6-8 radiser

⅓ agurk

1 lille bundt purløg

salt og friskkværnet peber

Tilbehør: groft rugbrød eller surdejsbrød

*

RØR rygeosten sammen med mayonnaise.

 

RENS radiserne, og skær dem i skiver.

Vask agurken, og skær den i små terninger.

Skyl og tør purløgene, og snit eller klip dem fint.

 

BLAND rygeosten med radiser, agurk og purløg.

Krydr med salt og peber.

 

NYD salaten på brød.

 

Bagte, nye løg med rygeost

Retten kan nydes med brød, til en salat eller som tilbehør til kød.

* 2-4 personer. Arbejdstid: 10 min. Koge/bagetid: 10-15 min .

#

4 store nye løg med top

125 g rygeost 40+

2-3 spsk mælk

salt og friskkværnet peber

Tilbehør:

evt. en grøn salat med tomat

brød

*

SKÆR løgene i halve, og kog dem i letsaltet vand i 5 min.

Lad dem dryppe af, og læg dem i et ovnfast fad.

 

RØR rygeosten blød med mælk, og krydr med salt og peber.

 

FORDEL rygeostblandingen på løgene.

Sæt fadet i ovnen ved 250 °C, og bag dem i 5-10 min., til retten er gennemvarm.

Drys med frisk dild, og server med brød og evt. salat.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.966 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her