Logo

Spansk paella med kylling, rejer og blæksprutter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Paella Valenciana - En ægte spansk paella er en fryd for såvel øjet som ganen: en smuk og duftende ret, der tilberedes i en pande. Brug runde, spanske paellaris eller italienske risottoris; beregn 75-100 g ris per person og kog dem i ca. 18 min. Anvend en paellapande (eller den største pande, du har), så fordamper væsken hurtigere. I modsætning til den italienske risotto steges paella'en ved stærk varme uden omrøring, og risene kommes direkte ned i kogende vand.
8 personer:

8 små blæksprutter
1 kg levende, rensede blåmuslinger
1 ½ dl bvidvin
6 spsk ekstra-jomfruolivenolie
500 g kylling
750 g chorizo-pølse
16 rå og upillede, mellemstore rejer uden hoveder (se Fiskefond nedenfor)
8 ukogte jomfruhummere
1 stort mildt løg skåret i skiver
2 røde peberfrugter uden frø, skåret i skiver
1 helt hvidløg uden yderskaller
2 store kødfulde, hakkede tomater
2 tsk mild paprika
500 g paella- eller risottoris
250 g blancherede hestebønner
1 knsp. safran
6 spsk friskhakket bredbladet persille til pynt
Fiskefond:
rejehoveder (se ovenfor)
1 kg fiskeben eller -hoveder fra fisk med hvidt kød
1 stor suppevisk (af timian, laurbærblade, bredbladet persille, bladselleri og appelsinskal)
2 tsk sorte peberkorn
1 mildt løg skåret i kvarte
2. gulerødder skåret i kvarte
1 ½ l koldt vand
3 dl halvtør hvidvin

1. Kom alle ingredienserne til fiskefonden i en gryde, bring fonden i kog og lad den simre i 10-15 min.; skum den jævnligt. Si den, hæld den tilbage i gryden og lad den simre videre i 15-20 min.; smag den til med lidt salt.

2. Gør blæksprutterne i stand: træk forsigtigt men bestemt kroppen fra hoved og fangarme, skær armene af og gem dem. Fjern de plastic-agtige stivere og den bløde rogn. Træk evt. skindet af.

3. Kassér åbne eller påfaldende tunge muslinger. Kog resten ved stærk varme og under låg i hvidvinen, til de åbner sig (ca. 1-2 min.). Tag dem op en ad gangen og stil dem til side. Si kogevæsken ned i fonden; der skal være ca. 1 ½ l.

4. Opvarm halvdelen af olien i en stor pande. Sautér rejer, jomfruhummere og blæksprutter, til de netop er møre.Tag dem af panden og stil dem til side. Skær kyllinge- og chorizo-kødet i terninger og brun dem ved moderat varme i 10-12 min.

5. Tilsæt løg, peber, hvidløg, tomater, fond og 1 tsk paprika. Bring hurtigt blandingen i kog, rør risene i, skru ned for varmen og lad retten simre uden låg i 16-18 min., til risene er møre. Bælg og smut bønnerne og rør dem i retten sammen med safran, fisk, skaldyr og resten af olien og paprikaen. Lad det hele simre i 8-10 min. over svag varme, til risene har opsuget væsken; tilsæt evt. lidt mere fond eller vand. Pynt retten med bredbladet persille.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 5.904 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her