Logo

Spinat og tomatlasagne

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Spinat og tomatlasagne

 

Ugens grønne ret er nem at tilberede, smager dejligt og mætter godt. Er du i bekneb for tid, kan du evt. bruge en færdigkøbt mælkesauce.

Arbejdstid: 40 min. Bagetid: 30 min. Fryseegnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.

 

#

400 g hel, frossen spinat

1 løg

3 tomater

1 spsk olie

2 fed hvidløg

3-4 kviste oregano eller 1 tsk tørret

1 tsk groft salt

friskkværnet peber

200 g lasagneplader

75 g fast ost

 

Bechamelsauce:

15 g smør

2½ spsk hvedemel

½ liter mælk

muskatnød

salt og peber


Tilbehør:

grøn salat

evt. brød

 

1. Pak spinaten ud og lad den tø op. Pil løget og hak det fint.

Skyl tomaterne og skær dem i terninger.

 

2. Steg løgene klare i olie og tilsæt knust hvidløg, spinat og tomater.

Smag til med oregano, salt og peber.

 

3. Bechamelsauce: Smelt smør i en gryde og pisk melet i.

Tilsæt mælken gradvist under piskning. Kog saucen igennem ca. 5 min.

Smag til med revet muskatnød, salt og peber.

 

4. Læg spinatblanding, bechamelsauce og lasagneplader lagvist i et ovnfast fad på ca. 30x25 cm.

Slut af med bechamelsauce.

 

5. Riv osten og drys den over lasagnen.

Sæt fadet i ovnen ved 200 °C i ca 30 min, til overfladen er gyldenbrun og lasagnen er gennembagt.

 

6. Server direkte fra fadet med en skål grøn salat og evt. brød til.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.624 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her