Logo

Spinatsalat med pocherede æg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Spinatsalat med pocherede æg

 

Pocherede æg er udslåede æg, der "koges" i varmt vand med eddike og salt.

Æggene skal være helt friske, da æggehviden ellers flyder ud i vandet.

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 30 min. Stege/kogetid: 10 min.

 

#

250 g frisk spinat

250 g cherrytomater

75 g bacon

1 spsk olie

1 tsk god vineddike

1 dl piskefløde

1 tsk citronsaft

 

Pocherede æg:

1 liter vand

2 spsk lagereddike

2 tsk groft salt

4 friske æg

salt og friskkværnet peber

 

Tilbehør:

brød

*

 

Skyl og slyng spinaten.

Vask tomaterne, og skær dem i halve.

 

Bring vand og eddike i kog i en gryde, og tilsæt salt.

Skru ned, og lad vandet gå af kog, så det blot skælver.

 

Slå et æg ud i en kop, og krydr med salt og peber.

Lad ægget glide forsigtigt ned i vandet.

Fortsæt på samme måde med de næste æg, og giv æggene ca. 7 min. i det næsten kogende vand.

 

Tag æggene op med en hulske, og lad dem dryppe af.

Fjern evt. trevler af æggehvide.

 

Skær bacon i terninger eller strimler, og steg dem sprøde på en pande med olie.

Hæld stegefedtet fra, og hæld eddike på panden.

Steg videre ganske kort, og tag panden af varmen.

 

Hæld fløden i en lille gryde, og kog den ind til det halve.

Smag til med citronsaft, salt og peber.

 

Anret spinatbladene med de lune æg, stegt bacon og tomater.

Dryp fløden over salaten, og server med brød.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.121 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her