Logo

Spinatsauté med østershatte - 36 fedt %

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Spinatens flotte farve og stærke smag gør den til et af mine absolutte yndlings­emner til en sauté. Der er dog meget forskel på forårets fine babyspinat og efterårets jordfyldte type, der er af en langt mere robust og grov karakter. Babyspinaten behøver man blot at skylle en enkelt gang og vende på en varm pande. Efterårets spinat skal derimod skylles i flere hold vand, de grove stilke fjernes, og spinaten hakkes over et par gange, da den ellers bliver for stor og trevlet.  2 personer.
 
100 g spinat (evt babyspinat)
1 rødløg
100 g østershatte
1 tsk olie
1 fed hvidløg
salt og peber
 
De grove stilke fjernes fra spinaten, og den skylles grundigt i et par hold vand, til den ikke knaser mellem tænderne.
Løget pilles og skæres i fine både, og østershattene rives i mindre stykker, hvorefter de sauteres på en middelvarm pande i lidt olie. Blandingen krydres med hakket hvidløg, salt og groftkværnet peber.
Efter et par min., når løg og østershatte er møre, vendes spinaten i og sauterer med, til man aner, at den begynder at falde sammen - den skal ikke have så meget, så den falder sammen.
Server sautéen som tilbehør.
 
Tips: Når spinaten tages af panden, skal den stadig være lidt sprød og ikke ligne noget, der har ligget i fryseren det sidste år.
Spinat har en kraftig smag, som kan kræve lidt tilvending, ellers er den en af de garniturer, der passer til næsten alt, uanset om det er en lidt kraftig stegeret, eller en fintsmagende dampet fisk. Server den derfor til, hvad du måtte have lyst til.
 
Næringsberegning pr. person.
Fedt:           3,3 g  36e%
Protein:        4,2 g  21 e%
Kulhydrat:    8,5 g  43e%
Kostfiber:    3,5 g
Energiindhold: 341 kJ

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 616 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her