Logo

Stegte ris - 13 fedt %

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Basmatiris - som af nogle bliver kaldt Himalaya-ris, da den dyrkes i bjergområder - er uden tVivl en af de mest smagfulde ris typer, der findes. Den har sin modsæt­ning i jasminris, som dyrkes i lavlandet og er mere klisteret.
Til denne ret egner basmatiris sig bedst, da risene skal være løse. Derudover skal der bruges nogle grønsager, da resultatet bliver langt sundere med lidt grønt til. 2 personer.
 
1 dl basmatiris
1 squash
1 løg
1 gulerod
1 peberfrugt
1 tsk olie
½ tsk spidskommen
2 fed hvidløg
1 spsk vineddike
lidt friskhakket persille
salt og peber
 
1 dl ris koges i 10 min. med 2 dl vand og lidt salt.
Derefter skal de trække i 15 min. under låg.
Grønsagerne renses og skæres i tern.
En pande med olie varmes op, og grøn­sagsternene ristes på panden i 4-5 min. ved middelvarme sammen med spidskommen og hakket hvidløg.
Når grønsagerne er næsten færdige, tilsættes vineddiken, som vendes rundt et par gange, inden persillen, salt og peber og de løse ris tilsættes, hvorefter retten er klar til servering.
 
Tips: Stegte ris kan varieres på et utal af måder, men ved at riste grønsagerne for sig selv, opnås en meget intens stegesmag, så de kommer til at minde om de typiske stegte ris, der ofte sopper i olie.
De anvendte grønsager er kun forslag, anvend fx selleri, bladselleri, aubergine, jordskokker eller noget helt femte. Smagen skal nok blive god.
 
Næringsberegning pr. person.
Fedt:           3,8 g  13e%
Protein:        7,4 g  11e%
Kulhydrat:    49,4g 76e%
Kostfiber:    4,9 g
Energiindhold: 1107 kJ

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 584 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her