Logo

Surkål - sauerkraut, weinkraut

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

800 g surkål
1 løg
1 stor skrællet kartoffel
5-6 stk hel enebær
10 g alm. kommen
1 laurbærblad
100 g gåse-, ande- eller svinefedt
hvidvin

Gåse-, ande- eller svinefedt varmes i en gryde (husk – fedtet må ikke brunes, kun opvarmes).
200 g løg skæres i terninger og "vendes" i fedtet, løgene må heller ikke brunes, men forblive lyse.
Enebær knuses, og tilsættes sammen med kommen og laurbærblad.
Surkålen inkl. lage tilsættes sammen med hvidvin.
Det hele vendes grundig og koges igennem.
1 stor kartoffel rives og tilsættes kålen.
Kartoffelstivelse jævner kålen lidt.
Til sidst tilsættes en brise sukker.

Tips: Surkål kan i Danmark købes som helkonserves.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.280 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her