Logo

Svinemørbrad med abrikoser - glutenfri

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

En fantastisk sauce, smagt til med abrikoser og portvin, er denne rets hemmelighed, og den er hurtig og nem at lave. 

 
2 spiseskefulde olivenolie
1 klat smør
1 stor svinemørbrad (cirka 700 g)
4 hakkede skalotteløg
250 g (cirka 30) tørrede abrikoser
1 laurbærblad
1 teskefuld kanel
Salt og peber efter behag
3 dl port- eller malagavin
3 dl oksebouillon - glutenfri
spiseskefuld glutenfri Dijon-sennep
 
Varm olie og smør i en gryde med låg. læg mørbraden i og lad den brune.
Tag den op, skær den i fire stykker og hold dem varme,
Sauter skalotteløgene i 5 minutter, tilsæt abrikoser, laurbærblad, kanel, salt, peber, vin og bouillon.
Bring blandingen i kog, og lad den derefter simre i 10 minutter, mens du af og til rører i den, indtil væden udgør det halve af det oprindelige.
Bland sennep en i.
Læg mørbradstykkerne tilbage i gryden og steg dem under låg i 15 minutter; vend dem en gang.
Fordel mørbraden på 4 tallerkener, hæld saucen over hver portion og server med Krydret ris (se herunder).
 
Krydret ris
Skyl 200 g Basmati-ris og læg den i 4 dl saltet vand.
Bring den i kog og lad den simre i 10 minutter.
Bland 2 hakkede skalotteløg i sammen med 50 g rosiner uden kerner, en halv teskefuld stødt koriander og en halv teskefuld spidskom­men, lidt cayennepeber, 1 spiseskefuld olivenolie og saften fra en halv citron.
Lad blandingen hvile i 5 minutter, så smagsstofferne trænger ind i risen,
 
511 kcal; 41 g protein; 16 g fedt, heraf 5 g mættet; 31 g kulhydrat; 4 g fibre; 453 mg natrium; 66 mg kalcium

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 934 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her