Logo

Svinemørbrad med jomfruhummer og persillecreme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Svinemørbrad med jomfruhummer og persillecreme

 

Servering til 4 personer

#

1 stor afpudset svinemørbrad, ca. 550 g

groft salt og peber

olie

10 g smør

140 g hel bacon - dvs et stykke og helst tørsaltet

4 klementiner eller små appelsiner

2 tsk rørsukker

4 jomfruhummere

bredbladet persille, purløg, kørvel og merian

Persillecreme:

1 dl bouillon

25 g smør

1 bundt persille - gerne bredbladet

Tilbehør: brød

*

Fjern sølvsenen på svinemørbraden.

Rul mørbraden i groft salt og lad den ligge i køleskabet i 1 time.

 

Fjern saltet og rul mørbraden i husholdningsfilm og læg den i køleskabet i ca. 1 døgn.

 

Tænd ovnen på 160 °C.

Del mørbraden i fire ens stykker.

Krydr kødet med peber.

Varm olie og smør på en pande ved god varme.

Brun hurtigt kødet på alle sider, 1-2 minutter i alt.

Stil kødet i ovnen i ca. 20 minutter til centrumtemperaturen er 65 °C, og kødet er svagt rosa.

 

Skær sværen af baconen og skær den i otte store tern.

Steg dem sprøde på en pande ved middel varme.

 

Halver klementinerne og drys med sukker på snitfladen.

Læg dem i et ovnfast fad og læg en tern bacon på hvert stykke.

Stil det i ovnen i ca. 20 minutter.

 

Del halen på jomfruhummerne og fjern den mørke tarm.

Stil jomfruhummerne i ovnen i ca. 10 minutter til kødet i halen er blevet fast og hvid.

 

Kog bouillonen og blend den med smør og persille.

Smag til med salt, peber og lidt klementinsaft.

Lav små krydderurtebuketter af fx persille, purløg, kørvel og merian.

 

Svinemørbrad med jomfruhummer og persillecreme

Anret fx som på billedet og server.

 

Tips: Med halvt så meget mørbrad kan denne ret også serveres som forret.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.980 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her