Logo

Svineskank med brunkål og rodfrugter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Svineskank med brunkål og rodfrugter

 

Brunkål kan lyde lidt tungt og gammeldags, men det er en af de bedste retter i mormorkøkkenet. Drys godt med krydderurter til sidst det frisker smagen op og giver mere kulør til retten.

Har du en rest tilbage, så smager brunkål endnu bedre dagen efter. Pluk evt rester af skanken og vend dem i kålen.

4-6 personer. Arbejdstid: 30 min. Simretid: 2½ timer

 

#

Brunkål:

2 løg

1 hvidkål (ca. 1½ kg)

75 g sukker

salt og peber

5 stilke timian

2 laurbærblade

5 nelliker

2 svineskanke

1 pilsner (eller ale)

2 gulerødder

1 stor persillerod

¼ selleri

1 bundt persille

 

Tilbehør: sennep og rugbrød

*

SNIT løgene fint, og skær kålen i brede strimler.

 

VARM sukker op i en meget stor gryde, og lad det smelte, uden at røre i det, til det bliver til gylden karamel.

Vend kålen i karamellen, og rør hele tiden, så kålen ikke brænder på.

Rør, til kålen begynder at falde sammen.

Tilsæt løg, og lad dem stege med.

 

KRYDR med salt og peber, når al kålen er gyldenbrun.

Læg timiankviste, laurbærblade og nelliker ved.

Læg svineskankene ned i kålen gerne med lidt mellemrum.

Hæld øl ved, og kog op.

Læg låg på, skru ned, og lad kål og kød simre i 2 timer.

 

SKÆR gulerødder, persillerod og selleri i små terninger, og vend dem i gryden.

Kog op igen, skru ned til lavt blus, og lad retten simre i endnu 30 min.

 

SMAG evt. til med salt og peber.

Drys med grofthakket persille, og server kål og skank med sennep og rugbrød.

 

TIPS: En svineskank er ikke det smukkeste stykke kød at servere; stor og lidt uhåndterbar med blødt skind. Den vinder dog alt på smagen. Tænk det som en rigtig rustik ret, og server fx skankene hele på et skærebræt. Pil skindet af ved bordet, og skær kødet af dem.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 4.760 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her