Logo

Syltet græskar med vanille og kanel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

½ kg renset græskarkød
kogende vand
300 g sukker
3 dl hvidvinseddike
3 dl vand
1 flækket vaniljestang i mindre stykker
6 hele nelliker
1-2 spsk skrællet og fint hakket frisk ingefær
1-2 stykker hel kanel

Form græskarkødet til ret store kugler med et såkaldt melon- eller græskarbor, og overhæld dem 2 gange med kogende vand. Første gang hældes vandet straks fra igen, anden gang skal græskarkødet blive i vandet til det er blevet koldt.
Kog en lage af sukker, eddike og vand, tilsat vanilje, nelliker og kanel.
Læg græskarterningerne i lagen, og kog dem ved svag varme og med låg på klem, til de er klare, ca. 20 minutter.
Hæld græskar med lage i en skål, og lad alt trække tildækket et køligt sted i 3-4 døgn.
Derefter hældes væden fra i en gryde, og græskarkødet fordeles i glas.
Giv lagen et opkog, kog den et par minutter, og fordel den over græskarrene.
Luk glassene.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 727 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her